Hallon&lakrits

Ingredienser:
3 ägg 
3,5 dl socker+1 msk 
125 g smält margarin 
3,75 dl vetemjöl 
1 citron, finrivet skal 
0,5 msk maizena 
2 dl hallon 
4 kick lakritskola
.
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet. 

Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen. Häll smeten i formen. Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten. 

Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter. 

Servera med lättvispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0