Hallon&lakrits

Ingredienser:
3 ägg
3,5 dl socker+1 msk
125 g smält margarin
3,75 dl vetemjöl
1 citron, finrivet skal
0,5 msk maizena
2 dl hallon
4 kick lakritskola
3,5 dl socker+1 msk
125 g smält margarin
3,75 dl vetemjöl
1 citron, finrivet skal
0,5 msk maizena
2 dl hallon
4 kick lakritskola
.
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet.
Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen. Häll smeten i formen. Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten.
Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet.
Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen. Häll smeten i formen. Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten.
Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Kommentarer
Trackback